Video wall uit China met een mooi beeld

 

Video wall uit China

En nog maar eens een verhaaltje schrijven over de video Wall. Wist u dat bijna al deze video Wall’s geproduceerd worden in China dit heeft natuurlijk een belangrijke reden. Deze reden is dat de onderdelen vaak ook gefabriceerd worden in China. Met name de led’s komen allemaal uit China en om er voor te zorgen dat er een juiste distributie stromen het is dus handig dat je hier ook gevestigd bent. Met name omdat een scherm wel kan bestaan uit honderdduizenden led’s.

Als je dicht bij zo’n video Wall staat zie je ook meteen dat het bestaat uit allemaal hele kleine lampjes. Het is ongelooflijk om te zien hoe deze techniek in elkaar is gezet. Ik ben ooit eens in een fabriek geweest waar ze deze video Wall’s maken. Je ziet dan dat het echt lopendebandwerk is. Er zijn machines die met zeer hoge snelheid deze lampjes in een printplaat zetten om vervolgens vast gesoldeerd worden. Daarnaast zijn er veel van mensen die op het balkon vol afdelingen zitten om te controleren of dat de led’s goed vastzitten en of dat de soldeersels allemaal goed zitten. Dit is erg belangrijk omdat zo goed vastzitten en de levensduur van zijn scherm tot wel 100,000 uur is. Het is dus erg van belang dat het kwalitatief goed in elkaar zit.

En het is natuurlijk belangrijk dat er goede materialen gebruikt worden er zijn een aantal merken led’s die meestal worden gebruikt. Dit zijn Nichia, Cree, Epistar en Silan. Bijna elk gerenommeerd bedrijf gebruikt dit type led’s. Je weet dan zeker dat ze allemaal redelijk stabiel zijn qua kleur opbrengst. Wat natuurlijk weer een mooier beeld geeft. Als je zelf op zoek bent naar een ledscherm of een video Wall dan is het zeker aan te raden om eens een kijkje te gaan nemen in een fabriek om te zien hoe dat dit gefabriceerd wordt. Je wordt dan een stukwijzer kunt zelf veel beter inschatten en kiezen welk type video wall uit China het beste bij je past.