helderheid video wall uitgelegd

helderheid video wall uitgelegd

De helderheid van een Full Color video wall – verder uitgelegd
Naar aanleiding van het laatste video wall tech artikel “De helderheid van Full Color video wall”, gaan we hier verder uit leggen over het punt waarom we niet de theoretisch hoogste helderheid van de video wall kunnen bereiken.
Zelfs al zouden we in theorie de helderheid van zeer hoge waarde bereiken, soms zijn we nog steeds van plan om de helderheid te verlagen.

De redenen zijn:
1. Voor indoor LED-display.
Stel dat we willen een P3 kleurenscherm met NESM180A produceren, de scan methode is 16/01. De maximale helderheid van dit LED-scherm zou dan 5092 nit zijn. Maar je zult zelden een P3-scherm zien werken met een dergelijk hoge helderheid. Waarom ? Een reden is dat voor een indoor LED-scherm, 2000 nits helderheid is genoeg. Maar een andere belangrijke reden is dat de temperatuur van het LED scherm in dit geval zeer hoog zou worden bij werkzaamheden onder 5000 nit. De toestand zou nog erger zijn als in de buitenlucht omgeving, wanneer de variatie van de temperatuu van dag naar nacht groot is. Er zouden meer dode pixels en grotere lichtgevende verval zijn in één jaar.
Dus als we het ontwerp van het circuitbekijken, definiëren we de lagere stroom zodat het LED-scherm een geschikte helderheid heeft en met een gezonde lange levens conditie.

2. Voor outdoor LED-display.
Wanneer de helderheid van het LED-scherm te hoog is, is het ook een vorm van vervuiling, we noemen dit lichtvervuiling. Vooral in de nacht, zou te fel licht van LED-scherm kijkers niet comfortabel maken en kan het het uitzicht en de aandacht van de chauffeurs te beïnvloeden. Het is niet veilig voor het verkeer. En het is ook een verspilling van elektriciteit. Dus moeten we de helderheid van LED-schermen aan passen aan de omgeving.
Naast het aanpassen van de weerstand bij de led-display is in de productie, zijn er twee manieren om de onnodige hoge helderheid te verminderen. Een daarvan is de handmatige bediening via de software met een computer die verbonden is met het LED-scherm, het zou goed zijn als u wilt dat de LED-display altijd een bepaalde helderheid heeft, of een geplande helderheid. Een andere manier is een multi-functionele kaart uitrusten met een lichtsensor. De multifunctionele kaart die verbonden is met de zendkaart, welke automatisch de helderheid van de video wall aanpast . Dit is een aanbevolen functie bij al onze LED-displays.

BHV oproepsysteem